2e bericht van Down Under

Dinsdag hebben we onze reis richting noorden voortgezet en zijn naar Woomera gereden. Een paar honderd kilometer, meer is lastig met een campervan. Je mag weliswaar 110 km/u maar gezien de oneffenheden (het is geen A2 in Nederland!!!!) is 90 km/u genoeg. Super kleine camping in Woomera maar ja, het is ook maar een klein dorp. We stonden er als enige gasten. Er waren wat cabins bezet door werklui die aan het spoor werkten en daar hebben we vanaf een uur of 5 gezellig mee zitten kletsen op het terras van de bar want die was er wel!!! Een bar in een oude zee-container, origineel.
De dag erna moesten we nog wat boodschappen doen en de volgende plaats waar we een camping konden vinden had geen supermarkt of iets wat er op lijkt dus hebben we een kleine (160 km) omweg gemaakt naar Roxby Downs. Daarna naar Glendambo. Een gehucht van ca. 30 inwoners maar met een hotel/motel/camping, twee tankstations en weer waren we de enige campinggasten. Bij aankomst was het bloedheet, 34 graden, met een zeer harde, zeer warme wind, dus geen verkoeling.
Maar we klagen niet!!!!!
Vanmorgen op weg naar Coober Pedy, het dorp van de opaalmijnen, midden in de woestijn. Hier waait het ook behoorlijk en je hebt het gevoel dat je gezandstraald wordt.
Vrijdag gaan we hier het een en ander bekijken (het is natuurlijk vreselijk toeristisch, maar je komt er langs en moet het dan ook gaan zien).

Eerste foto: Onderweg naar Woomera
Tweede foto: Gigantisch zoutmeer tussen Woomera en Glendambo
Derde foto: “Klein” sprinkhaantje op camping Glendambo
Vierde foto: Lokale flora (vlak voor Coober Pedy)

20131107-174410.jpg

20131107-174710.jpg

20131107-174738.jpg

20131107-174812.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *